Zorg only

Marine phytoplankton: snel een boost voor je gezondheid

Geplaatst op

Er zijn al vele superfoods de revue gepasseerd. En lang niet allemaal zijn ze goedgekeurd of zijn ze gezond. Het voedingscentrum stelt zelfs: dat ze van mening is dat superfoods niet bestaan. Omdat geen enkel voedingsmiddel ons de volledige bouwstoffen levert die we nodig hebben. En dat is natuurlijk waar. Er bestaan voedingsmiddelen die ons veel voordeel opleveren. Marine phytoplankton is daarvan een goed voorbeeld. We belichten dit gezonde voedingsmiddel in deze blog. 

Visolie

Veel mensen zweren bij visolie als bron van Omega 3 en 6 vetzuren. Dit zijn essentiële bouwstoffen voor ons lichaam die het niet zelf aanmaakt. Maar er is iets met visolie wat niet zo gunstig is voor de visstand, er moet namelijk een groot aantal kilogram vissen gevangen worden om deze olie te kunnen maken. De vetzuren komen in de vis via hun voedsel. Maar wat is nu de basis voor deze zuren? Dat is de marine phytoplankton! Je kunt dus veel beter dit laatste eten en niet de visolie. Dat scheelt een enorme hoeveelheid vis. Overigens zitten er veel meer gezonde voedingsstoffen in vis, daarom wordt het aangeraden om ook vis te blijven eten en niet alleen de preparaten die Omega 3-vetzuren bevatten.

Voordelen van de marine phytoplankton?

Het is duurzaam en snel op te nemen door het lichaam. Er zitten veel vitaminen in: A,C,D en K. Ook vinden we er vezels, antioxidanten, calcium, magnesium, ijzer en eiwit. Hoe kun je deze plankton eten? Verwerk je het bijvoorbeeld in een lekkere shake of in de wasabi voor je sushi of andere sushirecepten. Je kunt het krijgen in de vorm van poeder, maar ook als een capsule.

Basis van voedselketen

Marine phytoplankton is een belangrijke basis van de voedselketen. Deze gaat van de kleinste organismen tot de zeemeeuw die de vis uit de zee plukt. Daar te kiezen voor deze plankton, behoudt je de visstand beter. Natuurlijk is het niet de totale oplossing, maar een onderdeel van de puzzel. Het is belangrijk om het ecologisch systeem van de zee op peil te houden, voor alle wezens op de wereld. Hieraan kun je een bijdrage leveren door te kiezen voor marine phytoplankton en visolie te weren.

Meer weten?

Wil je meer weten over gezondheid en gezond eten. Check dan onze informatieve site.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden